Nu ljusnar det i Klintetrakten.

posted in: Okategoriserade | 0

Så här inför julen ser vi framåt i Klintetrakten. Vi ser att det finns ett stort intresse att bosätta sig här, hittills i år har ett 30 tal nyinflyttade och fler är på gång. Vi ser nya företagare som kommer till oss. Väl känt är ju nya ägare av Warfsholm, där finns det stora planer som gläder oss alla. Även på Björkhaga är det nu nya operatörer med stora planer för utveckling av hela området. Samarbete är inlett mellan dessa och även Snäckan kommer att kopplas ihop i detta boende och aktivitetsnätverk. Aktiviteterna i hamnen ökar – och det bullrar faktiskt inte så mycket! Avonova driver nu vårdcentralen så att vi får ha den kvar i samhället. Fler företag etablerar sig i ”Klinte Entré”. Ett nytt företag ”Friskvårdshuset” öppnar också på Donnersgatan. Rondo har nu Gotlands bästa bioljud. Nytt utegym byggs i dagarna på Balan. Till sommaren kommer Region Gotland att ha fixat till en ny lekplats i parken.

– Visst finns det mycket positivt att glädjas åt.

Denna ljusa bild förstärkts också inför årets Julmarknad.

Emilia och Steve har satt upp ljus i träden inför vintern.

Julmarknaden hålls den 2 december klockan 11-16. Klintetraktens Framtid och Lions samverkar och det kommer att finnas aktiviteter och försäljare både på Rondo och i Parken på Torget, många julklappsbekymmer kan du lösa redan nu. På Rondo kan du köpa en grötlunch och på flera andra platser finns det olika varma drycker med tillbehör. På torget grillar Brandkåren korv och fram på eftermiddagen avslutas det hela med dans kring granen och Tomten kommer med godis till alla snälla barn.

Just nu håller vi på att byta ut och komplettera julbelysningen på i parken, när vi tänder ljusen den 2 december kommer vi att kunna njuta av över 10 000 ljuspunkter som lyser upp vinterkvällen.

Framtiden ser ljusare ut för Klintetrakten och oss som bor här, men det beror bara på att vi själva engagerar oss i detta utvecklingsarbete och vi ser gärna att fler kommer med, aktivt eller passivt.

-Det är bara vi själva som kan bestämma hur framtiden skall bli i Klintetrakten.