Lyckad städdag

posted in: Okategoriserade | 0

Lyckad och välbehövlig städdag i centrala Klintehamn

Klintetraktens framtid hade tagit initiativ till en allmän städdag i Klintehamn, den 10 juni. Flyers hade delats ut i postlådor och affischer hade satts upp på samhället. Till samlingsplatsen på Kupan i Klintehamn kom ett femtontal personer. Där fanns representanter från den egna föreningen men också från Lions club, Röda Korset och hembygdsföreningen i samhället samt privatpersoner.

I uppropet hade man erbjudit de som inte kunde eller orkade städa själva, att få hjälp och till dessa avdelades hjälpande händer. Övriga delade upp ytorna i centrum och gjorde under några timmar märkbara insatser för samhällets uppsnyggning. Tjugosex välfyllda blå plastsäckar, som rekvirerats från Regionen, fylldes med skräp och växtlighet som inte hörde hemma där det låg. Runt återvinningsstationen plockades utspritt allehanda och där var det bland annat gott om glassplitter.

Många fastighetsägare passade på att ansluta sig till städdagen och röjde snyggt runt sina egna tomter. Nu är vår förhoppning, att vi lagt grunden och att alla, såväl privata husägare som företag och allmänhet hjälps åt att hålla rent och snyggt så att vårt samhälle kan kännas välkomnande.